Рецепти

Со седиште во Брчко, Босна и Херцеговина, BIMAL Group е лидер во преработката на маслодајни семиња и житарки и во земјата и во регионот.

Контакт

Локација
BIMAL d.d.Bijeljinska br. 9 76100 Brčko Bosna i Hercegovina
Email
info@bimaldd.com

Следете не

BIMAL Fino

Моето маслоBIMAL Fino

За вкусот на речиси секој готвач, BIMAL внимателно направи економично масло од најквалитетни растителни масла.

BIMAL Fino е идеална комбинација од сончогледово масло, масло од соја и масло од репка, а наменет е за секојдневна употреба во семејната кујна, каде што носи успешна подготовка на секој специјалитет.

21 година со вас!
Лидер во преработката на маслодајни семиња и житарки

Сертификати

Стандардот Халал претставува збир на правила и упатства за производство и подготовка на храна во согласност со исламските верски обичаи. Барањата за халал доаѓаат од Куранот и шеријатскиот закон, кои пропишуваат што е халал – дозволено, а што е харам – забрането.

Кошер стандардот пропишува производство и подготовка на храна според посебни еврејски прописи и обичаи и гарантира дека одреден прехранбен производ ги исполнува барањата пропишани со Тора.

БЕЗ ГМО Произведениот стандард за квалитет подразбира контрола и сертификација на производот од терен до маса, што гарантира дека производот и процесот на производство НЕМА ГМО.

Меѓународниот стандард за храна – IFS се однесува на гаранција за квалитет и гаранција за безбедност на храната. Главните цели на IFS се да обезбеди транспарентност низ целиот синџир на снабдување и да ги намали трошоците и да заштеди време, како за добавувачите така и за трговските синџири.

Сонцето на нашата кујна

BIMAL Група

Фабриката за производство на масло за јадење БИМАЛ во Брчко е главната оперативна компанија на Групацијата БИМАЛ , која, користејќи комбинација на човечко и автоматско управување, произведува масло за јадење од семки од сончоглед, соја и семе од репка според највисоките стандарди.