BIMAL Lider održivog razvoja Podunavskog regiona

Brčko, 6. oktobar 2017. – Poslovni rezultati brčanske fabrike BIMAL prepoznati i u okruženju

U okviru šestog Dunavskog biznis foruma u Novom Sadu poslovni rezultati brčanske fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL nagrađeni su priznanjem „Lider održivog razvoja Podunavskog regiona“. Kao jedan od najznačajnijih regionalnih skupova u oblasti biznisa, regionalne saradnje, agrara, te preduzetništva Dunavski biznis forum okuplja predstavnike 14 zemalja Podunavlja pod motom „Svi za jednog, jedan za sve“.

„Kompanija BIMAL je zahvaljujući jasnoj poslovnoj strategiji, te kao član STUDEN Holdinga, poslovne grupe koja je značajan investitor u regiji Zapadnog Balkana, ostvarila lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine. Kroz 15 godina kontinuiranog rada i ulaganja u kvalitet proizvodnje BIMAL je postigao ekspanziju svog poslovanja, te je iz inicijalne pozicije u Brčkom započeo poslovanje i u Srbiji, uspostavljajući BIMAL Grupu koja se bavi proizvodnjom i trgovinom uljaricama i žitaricama“ rekla je direktorica Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga Nataša Pucar.

Za poslovne rezultate kompaniji BIMAL nedavno je u okviru projekta „100 najvećih u BiH“ dodijeljena nagrada „1. mjesto u industrijskoj grani proizvodnja prehrambenih proizvoda u BiH po prihodu u 2016. godini“ čime je BIMAL drugu godinu zaredom lider u kategoriji proizvodnje, a kvalitet BIMAL-ovih proizvoda potvrđuju i zlatne medalje koje BIMAL iz godine u godinu osvaja na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Učesnici Dunavskog biznis foruma zaključili su da ulaganja u privredu kao i pozitivan rast inovacija, te razmjena poslovnih iskustava jesu nosioci razvoja svake od zemalja pojedinačno, što dugoročno predstavlja uspostavljanje stabilne ekonomske klime cijelog regiona.