BIMAL Najpoželjniji poslodavac u Bosni i Hercegovini

Sarajevo, 20.04.2018 – Brčanska fabrika BIMAL je na osnovu tromjesečnog istraživanja i glasanja posjetilaca portala Posao.ba izabrana za Najpoželjnijeg poslodavca Bosne i Hercegovine u prehrambenom sektoru. Na svečanosti dodjele priznanja povodom predstavljanja rezultata sa projekta Najpoželjniji poslodavac, koji se realizuje 12. godinu za redom, bh. javnost je prepoznala kompaniju BIMAL kao najbolje mjesto za rad.

„Za nas u kompaniji BIMAL brend poslodavca je direktnoj vezi sa reputacijom kompanije, stoga smo ponosni što već drugi put nosimo titulu Najpoželjnijeg poslodavca. Izgradnja našeg uspijeha i privlačnosti na tržištu rada rezultat je naših zaposlenih i radnog okruženja koje omogućava produktivnost i razvoj kadrova“ rekla je direktorica Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga Nataša Pucar.

Iz fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL navode da je njihova najvažnija prednost poslovanje u okviru međunarodne poslovne grupe STUDEN Holding u čijem sastavu pored BIMAL-a radi još više od 30 kompanija u svijetu. Takođe, ističu da je trenutan broj zaposlenih u Brčkom 235, a da je prosjek godina u kompaniji „40“ čime je data prednost profesionalnom razvoju mladih kadrova kojima su povjerene i brojne menadžerske pozicije.

Cilj projekta Najpoželjniji poslodavac jeste davanje priznanja poslodavcima koji brinu o zaposlenima, te nude dobre uslove za rad, razvoj i edukaciju, kao i podizanje svijesti poslodavaca o značaju imidža kompanije kao idealnog mjesta za rad.