BIMAL uručio 11. donaciju vrtiću „Naša djeca“

Brčko, 12.09.2019 – Kompanija BIMAL realizovala je tradicionalnu godišnju, 11. po redu donaciju JU „Naša djeca“ u Brčkom i time skrenula pažnju na značaj kvalitetne podrške djeci, te vaspitno-obrazovnim institucijama. Osluškujući potrebe vrtića, BIMAL je uručio vrijednu donaciju u vidu putničkog kombija koji će služiti za prevoz djece.

„Ulaganje u djecu je ulaganje u budućnost, a imati priliku da budemo dio odrastanja mališana iz naše lokalne zajednice, te da pozitivno utičemo na sadržaj njihovog boravka u vrtiću za nas predstavlja najveći uspjeh“ rekao je Ilija Studen, predsjednik Uprave STUDEN Grupe.

Donacija vrtiću „Naša djeca“ predstavlja strateško opredjeljenje poslovne grupe koja u ovoj odluci vidi odgovornost prema svojih 600 zaposlenih i prema lokalnoj zajednici gdje je smješten najpoznatiji Agroindustrijski kompleks u zemlji, a u čijem sastavu pored fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL posluju i STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera i MINGOS kafa.

Stalni rad na unapređnju poslovanja oslanja se i na podršku najmlađim članovima poslovne grupe, pa je tako pored redovnih donacija lokalnom vrtiću, uspostavljen i sistem privilegija za zaposlene koji su postali roditelji.

„Kako bismo promovisali značaj porodice i porodičnih vrijednosti naša poslovna grupa prepoznala je priliku da zajedno sa zaposlenima pošalje poruku da biti poželjan poslodavac znači biti uz porodice svojih zaposlenih“ poručio je Ilija Studen, te pozvao i druge kompanije u BiH da slijede primjer iz Brčkog.

Kroz do sada ostvarene donacije vrtićima u JU „Naša djeca“, BIMAL je značajno unapredio sadržaj igre prilagođene zabavi i učenju, razvoju motorike, te usmjeravanju djece kod kojih su posebni afiniteti i nadarenosti prepoznati u najmlađem uzrastu.