Knjiga recepata

Sa sjedištem u Brčkom, Bosna i Hercegovina, BIMAL Grupa je lider u preradi uljarica i žitarica kako u zemlji, tako i u regionu.

Kontakt

Lokacija
BIMAL d.d.Bijeljinska br. 9 76100 Brčko Bosna i Hercegovina
Email
info@bimaldd.com

Pratite nas

BIMAL

Ulje

Moje uljeBIMAL

BIMAL 100% suncokretovo ulje Sunce naše kuhinje je domaći brend jestivog ulja proizveden po najvišim standardima kvaliteta i namijenjen za pripremu naših tradicionalnih jela, ali i svih drugih vrsta jela.

BIMAL ulje bogato je vitaminom E koji ulju daje poseban značaj u svakodnevnoj prehrani. Zlatne boje i bez mirisa, BIMAL je idealan sastojak za pripremu pečenih, prženih i kuhanih jela, kao i svih vrsta kolača i peciva. Za sve koji uživaju u kuhanju i pripremi hrane, kao i za one kojima je ipak draži ukus bakine kuhinje, BIMAL je savršen izbor svake trpeze.

21 godinu sa vama!
Lider u preradi uljarica i žitarica

Certifikati

Halal standard čini set pravila i smijernica za proizvodnju i pripremu hrane u skladu sa islamskim vjerskim običajima. Zahtjevi Halala potiču iz Kurana i Šerijatskog zakona, koji propisuju šta je halal – dozvoljeno, a šta je haram – zabranjeno.

Košer standard propisuje proizvodnju i pripremu hrane prema posebnim jevrejskim propisima i običajima, te garantuje da određeni prehrambeni proizvod ispunjava zahtjeve propisane Torahom.

BEZ GMO Proizvedeno standard kvaliteta podrazumijeva kontrolu i certifikaciju proizvoda od njive do trpeze čime se garantuje da su proizvod i proizvodni proces BEZ GMO.

Internacionalni standard za hranu – IFS odnosi se na obezbjeđenje kvaliteta i osiguranje bezbjednosti hrane. Osnovni ciljevi IFS-a su obezbjeđenje transparentnosti kroz cijeli lanac snabdijevanja i smanjenje troškova i ušteda vremena, kako dobavljačima tako i trgovinskim lancima.

Sunce naše kuhinje

BIMAL Grupa

Fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL u Brčkom glavna je operativna kompanija BIMAL Grupe koja spojem ljudi i automatskog upravljanja, prema najvišim standardima proizvodi jestivo ulje iz sjemena suncokreta, soje i uljane repice.