Knjiga recepata

Sa sjedištem u Brčkom, Bosna i Hercegovina, BIMAL Grupa je lider u preradi uljarica i žitarica kako u zemlji, tako i u regionu.

Kontakt

Lokacija
BIMAL d.d.Bijeljinska br. 9 76100 Brčko Bosna i Hercegovina
Email
info@bimaldd.com

Pratite nas

BIMAL-Lider-foto-1024x768

BIMAL ulje nagrađeno specijalnim priznanjem „Najbrend godine“

Brčanska fabrika jestivog ulja BIMAL proglašena je „Evropskom najkompanijom – Lider 2019“, dok je njen proizvod BIMAL suncokretovo ulje dobilo specijalnu nagradu „Najbrend godine“, odlučio je žiri Nezavisne Agencije za izbor najmenadžera prilikom svečane dodjele nagrada u Banjaluci.

„Najkompanija i najbrend su vrijedna priznanja koja ćemo sa ponosom donijeti u našu fabriku u Brčkom. Ove nagrade predstavljaju rad svakog od naših zaposlenih koji slijedeći viziju razvoja naše Uprave uspješno realizuju zajedničke BIMAL ciljeve“ rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga u čijem sastavu posluje kompanija BIMAL.

Vrhunski kvalitet jestivog ulja BIMAL dolazi iz fabrike koja je certifikovana u skladu sa sedam međunarodno priznatih standarda: ISO 9001:2015, IFS, ISCC, Halal, Kosher, GMP+ i BEZ GMO Proizvedeno standardu.

„Brendirati proizvod za nas znači prije svega stalnu brigu o kvalitetu i bezbijednosti tog proizvoda. Upravo iz ove posvećenosti, naš BIMAL je visokokvalitetno jestivo ulje koje dolazi iz BEZ GMO proizvodnje i svojim kupcima daje siguran proizvod“ rekla je Pucar.

BIMAL Grupa je nedavno uspješno završila postupak preuzimanja somborske fabrike za proizvodnju jestivog ulja NOVO SUNCE i time zvanično postala većinski vlasnik fabrike u Srbiji. Ovom kupovinom BIMAL je jedna od rijetkih kompanija koje su napravile akviziciju iz Bosne i Hercegovine u Srbiji. U cilju proširenja proizvodnih kapaciteta BIMAL će zajedno sa fabrikom NOVO SUNCE godišnje plasirati više od 250.000 t poluproizvoda i gotovih proizvoda na domaća i izvozna tržišta.

Kategorije